Ung tjej häller upp te till pensionär.

Hur funkar det? Hyresvärd

Har du ett rum att hyra ut? Är du nyfiken på hur det går till? I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom processen från att en annons är skapad och upplagd till hyresgästen flyttar in. Vi kommer även att gå igenom allt från att hitta en hyresgäst till att få hyran inbetald.

Så oavsett om du är förstagångsuthyrare eller bara är nyfiken på processen är det här blogginlägget för dig!

Sex steg på hur det går till

1. Till att börja med kan du skapa en annons för ditt hem. Den ska innehålla bilder och en beskrivning av ditt hem och området. Den ska vara så fullständig som möjligt. Detta tar ungefär 15 minuter att göra. Du kan alltid spara den och avsluta den senare.

 

2. Du kan också ange om du vill ha hjälp med enkla tjänster i ditt hem. Du kan välja hur många timmar i månaden du skulle vilja ha hjälp och vilka tjänster du vill ha hjälp med. Slutför din profil och verifiera dig med Bank-id.

 

3. Nu är det dags att hitta rätt person. Du kommer att använda vår chattfunktion för att kommunicera med potentiella hyresgäster. Alla du träffar verifieras med Bank-ID och en inledande bakgrundskontroll.

 

4. När du hittat din hyresgäst och det börjar närma sig inflytning är det viktigt att ha hyresavtalet redo och helst på skrivet. BeLiving- teamet hjälper dig gärna med att sätta upp kontrakt för både boende och tjänster.

 

5. För att se till att du får din hyra i tid samlar BeLiving in hyran i förskott och betalar sedan ut den i slutet av månaden.

 

6. När hyresgästen har flyttat in är det början på er BeLiving- historia. Att bo tillsammans med någon leder ofta till värdefull interaktion och även till en vänskap.

Ett äldre par som sitter i sin säg med en iPad i handen och tillsammans lägger upp en annons på BeLivings plattform

Att gå igenom processen från att lägga upp din bostad till att hyresgästen flyttar in kan kännas överväldigande. Men vi hoppas på att dessa sex steg ska underlätta för dig när du går igenom processen för att hyra ut.

Uppstod det några frågor eller funderingar medan du läste detta inlägg? Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till:

hej@beliving.org eller 08–51 794 688

Vill du läsa om processen för hyresgäster? Klicka här för att komma dit.

Relaterade bloggar