Hur funkar det? Hyresgäst

Funderar du på att bli inneboende? Det är ett bra sätt att spara på hyran och bo i ett attraktivt område. Men hur fungerar det? Vi diskuterar allt från att hitta en hyresvärd till tryggheten med att flytta in hos någon ny. Så oavsett om du bara är nyfiken på processen eller om detta är första gången du hyr ett rum är detta ett blogginlägg för dig!

Sex steg på hur det går till

1. Börja med att leta efter rum eller bostäder på vår webbplats. När du hittar en hyresvärd som matchar med det du söker, låt dem veta att du är intresserad.

 

2. Om du vill kontakta en hyresvärd måste du skapa ett konto och verifiera dig med Bank-id. Vill bo hos någon och få betalt för att utföra hushållstjänster fyller du i att du är villig att utföra och hur många timmar per månad. Välj också vilka tjänster du kan tänka dig att utföra.

 

3. All kommunikation med potentiella hyresvärdar sker via vår chattfunktion. Alla du träffar verifieras med Bank-ID och bakgrundskontroll.

 

4. BeLiving hjälper dig att sätta upp kontrakt tillsammans med din hyresvärd både för boende och tjänster om det önskas.

 

5. BeLiving ansvarar för att samla in och hantera hyresbetalningar varje månad. Detta ökar säkerheten för både hyresgästen och hyresvärden.

 

6. Nu är det bara att vänta på den dag du kan flytta in och påbörja er BeLiving-historia. Att bo tillsammans med någon leder ofta till värdefulla interaktioner och vänskap.

Ung manlig student som sitter vid sin laptop och letar bostäder på BeLivings plattform

Att ta kontakt med en potentiell hyresvärd kan vara något spännande. Men att sedan flytta in till den personen kan kännas nervöst och lite oroligt eftersom du inte känner personen så väl. Men vi hoppas på att dessa sex steg ska underlätta för dig när du genomgår processen för att hitta en hyresvärd, men också öka din trygghet med att flytta in hos en främling.

Uppstod det några frågor eller funderingar medan du läste detta inlägg? Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till:

hej@beliving.org eller 08–51 794 688

Vill du läsa om processen för hyresvärdar? Klicka här för att komma dit.

Relaterade bloggar