bild på flera personer som är hyresvärdar och hyresgäster som är främmande för varandra.

Är en främling alltid en främling?

Det är lätt att kalla någon för “främling”

Vi ser dem gå på gatan eller sitta på ett kafé och tänker automatiskt att vi inte känner dem.

Men är det verkligen sant? En främling är bara en främling tills man lär känna varandra. Våra bekanta och till och med närmaste vänner startade en gång som en främling för dig men kanske bästis med någon annan.

Bild på män och kvinnor som är inneboende eller vill hyra ut rum

Studier av Gillian Sandstroms psykologiforskare vid Sussex universitetet visar på att samtala med främlingar gör oss gladare. Vi uppmanar kanske inte till att du ska gå ut och säga hej till alla som du möter på stan, men varför inte prova det lite oftare?

Vi förstår att det kan kännas skrämmande att bjuda in en främmande människa till sitt hus, därför jobbar BeLiving med att säkerställa att personer är de som de utger sig vara. Detta gör vi genom id kontroller och enklare bakgrundskontroller. Vår ambition är att skapa nya relationer byggt på tillit och trygghet i samverkan mellan individer och anhöriga, men självklart även med stöd från oss som teknisk partner kring att verifiera personer och uppmuntra till att exempelvis ta referenser.

 

Är man det minsta osäker finns vi alltid ett samtal eller ett mejl bort.

 

En inte allt så ovanlig kommentar är att jag behövde hyra ut men vann också en ny vän.

Hur funkar det?

När man lägger upp en annons på BeLiving, så syns inte din riktiga adress eller efternamn. Detta delas först när båda parterna är redo att gå vidare till en kontraktsskrivning.

Känns det fortfarande osäkert? Varför inte ta en fika på stan tillsammans innan ni går vidare? Men det är alltid du som själv väljer vem du vill ha som hyresgäst utifrån det du söker hos en hyresgäst.

För att få ett lyckat samboende hjälper det att ha trivselregler på plats för att undvika missförstånd. Detta är vi experter på och guidar med bra tips och genomtänkta mallar.

En av de viktigaste sakerna för oss är att du som uthyrare ska känna dig trygg i att hyra ut, vi gör därför allt vi kan för att din resa som hyresvärd ska bli så bra och trygg som möjligt, därför är vi med hela vägen. Från att du lägger upp annonsen till hyresgästen flyttar ut.

Om vi blickar framåt då du har hittat en inneboende som det fungerar bra med och vilka fördelar ni kan ha av varandra. Ni kan bli en trygg punkt för varandra och dra nytta av att ha varandra som sällskap, men även dela erfarenheter.

Det kallar vi att trivas tillsammans.

Relaterade bloggar