Delad glädje är dubbel glädje. Hållbart boende är att bo tillsammans, men det är inte bara ett hållbart livsstilsval som gynnar miljön utan det ger också människor möjlighet att mötas och skapa meningsfulla relationer.

Hållbart boende: där delad glädje är dubbel glädje

Delad glädje är dubbel glädje. Hållbart boende är att bo tillsammans, men det är inte bara ett hållbart livsstilsval som gynnar miljön utan det ger också människor möjlighet att mötas och skapa meningsfulla relationer. Genom att dela resurser som möbler, apparater, mat och transporter bidrar ett hållbart boende till att minska förbrukningen av jordens resurser samtidigt som det lyfter en smidig boendelösning. BeLiving utformar sina uthyrningar med hållbarhet i åtanke – bo tillsammans och minska era ekologiska fotavtryck samtidigt!

Hållbart boende och fördelarna med att bo tillsammans

Hållbart boende blir alltmer populärt i städerna på grund av dess många fördelar. Det bidrar inte bara till att bevara resurser och minska energiförbrukningen, utan ger också en möjlighet för individer att skapa meningsfulla förbindelser med dem de bor tillsammans med. Samboende anses som hållbart eftersom man delar på resurser såsom möbler, mat och transport, men inte bara det – mindre hus behöver byggas och mindre mark behövs när vi delar på den.

Hur bidrar BeLiving till ett hållbart boende?

BeLiving ligger i framkant när det gäller hållbart boende och ser till att samboende inte bara är en idé utan faktisk också en verklighet. Genom att gå via oss bidrar du till att minska hushållets ekologiska fotavtryck. Om du har ett rum eller en del av ditt boende som står tomt kan detta utnyttjas till något gott och genom att bo ihop minskar man energiförbrukningen och tar tillvara på resurserna som finns.

 

Dessutom underlättar BeLiving bildandet av meningsfulla relationer mellan människor som bor tillsammans – så att de kan dela glädje och sorg och samtidigt få möjlighet att lära av varandra i en trygg och stödjande miljö. Detta verkar i sin tur för en social hållbarhet.

 

Slutligen är samboende med BeLiving också ekonomiskt vettigt – genom att dela på resurserna och kostnaderna sparar man pengar och lever bekvämare i längden. Detta kallas i avseende av hållbarhet för ekonomisk hållbart.

Delad glädje är dubbel glädje - varför?

Det finns ett känt talesätt som lyder “delad glädje är dubbel glädje”, men hur samverkar det med hållbart boende? Människan är i grunden social, och det finns en tanke om att glädjen blir större när man har någon att dela den med. Genom att omfamna idén om delad glädje och ett hållbart liv kan man som sagt minska sin miljöpåverkan samtidigt som man får ett socialt utbyte och sparar pengar.

 

Precis som vi gått igenom ovan är den sociala hållbarheten lika mycket hållbarhet som de andra två benen. Samboende gör det alltså möjligt för människor att skapa meningsfulla relationer med dem de delar sina liv med och stärka den sociala hållbarheten. Genom att skapa ett hållbart boende kan du minska din miljöpåverkan samtidigt som du njuter av den gemensamma glädjen i relationer och utbyten.

Hitta ett hållbart boende utan krångel med BeLiving

Letar du efter en bostad att hyra eller hyra ut är BeLiving en smidig lösning. På vår hemsida kan användarna söka efter det perfekta utrymmet genom att ange önskad plats och andra preferenser. Du kan alltså ange och få upp resultat baserat på storlek, typ av boende, budget, bekvämligheter med mera. Du som vill hyra ut en bostad kan göra det genom att lägga upp en annons med väl valda bilder och en kort beskrivning. BeLiving matchar ihop hyresvärdar med hyresgäster och sköter det praktiska med hyreskontrakt, betalning och så vidare. Vi fungerar också som en trygghet i leden av bostadsuthyrning för att se till så allt går rätt till.

 

Att leva hållbart är inte bara en trend, utan ett viktigt val som kan hjälpa oss alla att minska vårt avtryck på miljön. BeLiving gör hållbart boende tillgängligt för alla genom att tillhandahålla en plattform för att söka efter lämpliga bostäder att hyra eller hyra ut. Genom att välja BeLiving hjälper du inte bara till att bevara resurserna, men också skapa utrymme för gemensam glädje och meningsfulla relationer.

 

Relaterade bloggar