Inneboende student hjälper till med hushållsnära tjänster, sådant som du inte hinner eller orkar med.

Behöver du hjälp med hushållsnära tjänster?

I en värld där fler och fler människor bor ensamma har samboende blivit en populär lösning. Samboende är helt enkelt att bo tillsammans med andra, det är inget nytt koncept men det har blivit större under de senaste åren när människor söker alternativa sätt att leva. En av de största fördelarna med samboende är den känsla av gemenskap som skapas. När vi bor ensamma kan vi ofta känna oss isolerade och ensamma. Men när vi bor tillsammans med andra har vi ett inbyggt stödsystem som kan hjälpa oss genom både goda och dåliga tider. Vi har också tillgång till gemensamma resurser som tvättstugor, kök och badrum vilket kan vara särskilt användbart för dem som har en stram budget.

 

BeLiving erbjuder även en del där hyresgästen utför enklare hushållsnära tjänster åt hyresvärden. Det kan handla om sådant du inte hinner eller orkar med själv, eller sådant som du förbisett under en lång tid. Som hyresgäst, potentiellt en student, får man en extra inkomstkälla samtidigt som du får hjälp – win win!

Exempel på typ av hushållsnära tjänster

Några exempel på tjänster som kan erbjudas genom BeLiving är städning, matlagning, ärenden. enkla trädgårdsarbete såsom gräsklippning, snöskottning och plantering eller husdjurspassning. Dessa hushållsnära tjänster kan vara till hjälp för hyresvärdar som behöver hjälp med grundläggande sysslor och för hyresgäster som behöver en extra inkomstkälla. Tjänsterna erbjuds på månadsbasis och priserna varierar beroende på vilket prispaket man väljer. Se sektionen “Hemmahjälp“.

Hur hushållsnära tjänster kan hjälpa till att underlätta samboende

Hushållsnära tjänster kan vara positiva i samboende-förhållanden när båda parter är tydliga med vad som förväntas. Tjänster kan bidra till att minska spänningar och skapa en känsla av tillit och ömsesidigt beroende. De kan också ge en känsla av gemenskap, vilket kan vara fördelaktigt för dem som lever ensamma. När båda parter är tydliga med vilka tjänster som tillhandahålls och det finns en nivå av tillit kan det bidra till att göra samboende till en positiv upplevelse.

Hur du hittar rätt person som kan utföra hushållsnära tjänster

När du letar efter någon som kan erbjuda dig tjänster är det viktigt att hitta någon som passar både dig och ditt hem. Du vill ha någon som är respektfull och följer dina regler, och du vill också ha någon som är pålitlig.

 

Första steget för att hitta rätt hyresgäst är att skapa en annons. I annonsen ska du se till att inkludera all viktig information, till exempel vilka tjänster du vill ha utförda, hur många timmar i månaden du behöver hjälp och vilka dina regler är. Om du önskar hyra ut en rum också kan du även inkludera en bild på dig själv och ditt hem. Verifiera slutligen med BankId.

 

BeLiving tar sedan hand om alla bakgrundskontroller och referenser, så du kan vara säker på att du får någon som är kvalificerad och pålitlig. Vi sköter också hyresavtalet och tar ut hyran i förskott, så du kan slappna av och veta att allt är ordnat. När du känner att du vill ta nästa steg påbörjar du en konversation i vår säkra chatt som första kontakt. Vi kommer göra allt i vår makt för att hjälpa dig att hitta den bästa hyresgästen för just dina behov!

Tips för att upprätthålla sunda relationer när du tillhandahåller hushållsnära tjänster i ditt hem

Ett sätt att få samboende att fungera bättre är att fastställa tydliga regler och gränser för vad var och en förväntar sig av den andra, och vad man får ut av samboendet, speciellt när betalda tjänster är inblandade. En tydlighet kring detta kan bidra till att minska spänningar och skapa en känsla av tillit och respekt.

Relaterade bloggar